Klostervardag

Klostervardag

Systerdagar

2017Posted by Mariadöttrarna OSB Fri, July 21, 2017 16:48:22


Systerdagar på Omberg

Några vackra försommardagar tillbringade vi tillsammans med systrar från ett flertal olika gemenskaper här i Sverige som vi bjudit in. Det blev dagar av bön och arbete, samtal och utbyte i god gemenskap.
Första kvällen presenterade vi oss för varandra, och sa hur många år vi levt ordensliv. Åren samlades och räknades ihop: det blev 795 år av Gudsvigt liv sammanlagt! Hur många år vi därigenom sammanlagt har tillbringat i bön räknade vi aldrig, men perspektivet kunde anas. Tanken gick till väktarna på Sions murar som det talas om i Jesaja 62:6:

”På dina murar, Jerusalem, har jag ställt väktare. Varken dag eller natt får de någonsin tystna. Ni som ropar till Herren, unna er ingen ro.”

Systrar och bröder har stått och står inför Guds ansikte, bett om beskydd, hjälp och välsignelse för hela världen. Våra uppdrag i Kyrkan må ha något olika accent, allt efter den kallelse Herren givit. När var och en återvände hem var det med fördjupad känsla av att vi kompletterar och bär varandra och är förbundna i bönen.

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.