Klostervardag

Klostervardag

Juldag

2018Posted by Mariadöttrarna OSB Mon, December 24, 2018 19:26:59
Blog Image

Genom Adventstiden har vi väntat och förberett oss i bön och med praktiska bestyr för att hälsa Kristus välkommen på nytt.

Nu bankar han på vår port, på hjärtats port, för att än en gång påminna oss om att Han vill komma och ta sin boning hos oss.

Den enkla framställningen av Josef och Maria som betraktar världens Frälsare står nu i fönstret i gästernas bibliotek. Utanför kan man ana den frusna marken.

I Gästhusets entré står en blommande julros och tanken går till Selma Lagerlöfs berättelse om abbot Hans och hans lekbroder som fick se den kalla Göingeskogen blomma på julnatten. På juldagens eftermiddag läser vi i år just ”Legenden om julrosorna”, den vackra berättelsen om hur godhet och vänlighet hjälper de hårdaste hjärtan till omvändelse och helande.

Om vår längtan efter mötet med Kristus talade Sr Elisabeth i SvTs helgmålsringning den 4 AdventFill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.