Andliga impulser

Andliga impulser

Här kan du ta del av vår spiritualitet och få andliga impulser för vardagens liv.


Besök gärna vår hemsida:

http://www.heligahjartaskloster.se/

Vill du veta vad som händer i vår klostervardag:

http://www.klostervardag.heligahjartaskloster.se/#home

eller vill du veta aktuella tider för när mässan firas:

http://www.aktuellt.heligahjartaskloster.se/#home


2 Februari 2016

2016Posted by Mariadöttrarna OSB Wed, January 20, 2016 10:45:09

I benediktinska kloster avlägger vi löfte om stabilitet: att förbli i just detta kloster hela livet. Det är en stor utmaning att förbli med samma systrar dag efter dag, att försöka gå vägen tillsammans och ”inte föredra något framför kärleken till Kristus”.

Under de två veckor som gått sedan vi valde Moder Katarina till klostrets nya priorinna har vi ofta blivit påminda om en vers ur den helige Benedikts Regel: ”Må Han (dvs Kristus) föra oss alla tillsammans till det eviga livet!” RB 72:12

Det är målet för vår längtan, det är uppfyllelsen av allt vi söker och längtar efter! Det eviga livet, löftet om att alltid få vara hos Herren, börjar uppfyllas redan här och nu.

Kristus är vår längtan, han är vår stora glädje! Att varje dag få återvända till honom i bön och lovsång, och få tjäna honom i arbete och möda, att få möta honom i allt och dela sökandet efter ett sant och äkta liv fyller tystnaden i klostret med liv.

Den 2 februari kommer vår nya priorinna Syster Katarina att få ta emot kyrkans välsignelse för sitt uppdrag. Tack att ni ber för och med oss för henne, för vår gemenskap och klostrets framtid.

Många gäster kommer till denna högtid. Vi skulle vilja kunna ta emot alla våra vänner, men platsen tillåter dessvärre inte det. Därför har vi måst inbjuda några personligen, som också kan ta del i den efterföljande mottagningen. Andra är varmt välkomna till mässan, som börjar klockan 11.00. Vi kommer att göra vårt bästa för att bereda alla plats i kyrkan och på läktaren.

Tänk på att parkeringsplatsen är begränsad, samåk gärna.

  • Comments(0)//mariadottrarna.heligahjartaskloster.se/#post14