Andliga impulser

Andliga impulser

Här kan du ta del av vår spiritualitet och få andliga impulser för vardagens liv.


Besök gärna vår hemsida:

http://www.heligahjartaskloster.se/

Vill du veta vad som händer i vår klostervardag:

http://www.klostervardag.heligahjartaskloster.se/#home

eller vill du veta aktuella tider för när mässan firas:

http://www.aktuellt.heligahjartaskloster.se/#home


Påskafton

2019Posted by Mariadöttrarna OSB Sat, April 27, 2019 16:51:10


För några veckor sedan firade vi Marie Bebådelse, Marias helhjärtade och förbehållslösa ”ja” till Gud och hans vilja med hennes liv. Hennes hållning var och är en total överlåtelse av den egna viljan med alla dess planer och önskningar – ett frivilligt uppgående i Guds vilja, i hans godhets och kärleks försyn. I sitt förhållande till Gud är hon ständigt tom, öppen, redo att ta emot och låta sig ledas, men aldrig passiv eller resignerad.

Marias ”ja” var ett avgjort ”ja” - givet en gång för alla i Bebådelsen, och sedan förverkligat dag efter dag. Det var inte ett bejakande av något klart definierat, bekant och därför i viss mån ”tryggt”. I tro gjorde Maria Faderns vilja till sin egen. Hon gjorde sig inga storslagna planer – hennes liv tillhörde inte längre henne själv – och just därför kunde Gud göra stora ting med sin ringa tjänarinna.

Mer än någon annan skapad varelse står Maria i samklang med själva Treenighetens liv och väsen. Hon andas i Andens rytm - eller kanske kan man snarare säga att Anden andas i henne. Den kärlek som ständigt flödar mellan Fadern och Sonen flödar också fritt genom Maria.

Maria, en gång andades du ut ditt ”ja” och uppfylldes av Anden, av Livet självt. Nu har du åter andats ut ditt ”ja” till Faderns vilja– denna gång i korsets skugga, i tystnadens mörker och sorg, oförstående och smärta. Men det är inte en livlös tystnad och tomhet, inte en sådan som följer på uppgivenhet och missmod. Snarare är tystnaden förväntansfull – tillitsfull mitt i smärtan.

Du väntar, väntar på Livet – likt ett tomt och öppet kärl väntar du på att Guds goda vilja skall ske, med dig och med hela skapelsen. Också i mörkrets stund andas du i takt med Gud, i samklang med hela Treenigheten.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.